Lørdag den 12. december afholdt AK Gotha deres årlige fødselsdagsstævne i Bavnehøjhallen Så var det endelig blevet tid til dette års udgave af Gotha’s fødselsdagsstævne, 58 år. Stedet var Bavnehøjhallen i København SV, hvor Gotha holder til. Dagen var lørdag den 12. december og de sædvanlige hyggelige rammer var sat op til dagens konkurrencer. Der var inviteret 20 specielt udvalgte løftere, heraf 3 kvinder. Efter nogle afbud og ekstra tilmeldinger, endte vi på 19 deltagere i alle kategorier, ungdom, junior, senior og veteranløftere.

Ved dette stævne løftes der ikke mod hinanden, men kun mod sig selv og nye rekorder, ligesom at alle får medaljer. De 19 løftere blev opdelt i 2 grupper, og her er en beskrivelse af hvordan det gik hver enkelt løfter.

Gruppe 1

Siff Wibling fra Viking, 12 år gammel, er efterhånden vokset noget i vejret, og derfor lidt tungere end tidligere. Hun løftede i 48 kg klassen. Hun løftede sikkert og flot, men valgte sammen med Roland at et forsøg på ny dansk rekord i træk, og stød måtte vente til næste gang. Hun satte nye personlige i alle øvelser og fik 6 godkendte løft. Rigtig flot. Klub- og træningskammeraten Freja Obel Rosendahl havde for nyligt sat ny dansk rekord i træk i 58 kg klassen ved Oder Pokal, og løftede også her i den vægtklasse.

Hun er utrolig ambitiøs, og vil gerne gøre det så godt som muligt. Det fik hun rig lejlighed til at prøve ved at forlange 63 kg i træk, som ville være ny rekord. Den var utrolig tæt på, men kom ikke helt på plads i modtagelsen. I stød ville hun overgå Jessie Sahra Larsens danske rekord på 73 kg. Men de 74 kg var for tunge i vendingen, og hun måtte kapitulere i både 2. og 3. forsøg. En flot indsats trods de afgørende kiks. Kom igen Freja.

Karina Hauge fra IK 99 var lige kommet hjem fra VM i Houston i USA, hvor hun havde ydet en flot indsats. Her ved Gothas stævne gik hun efter nye danske rekorder i 75 kg klassen, kun 400 gram over 69 kg klassen. I træk gik hun efter 78 kg, som desværre var for tunge i både 2. og 3. forsøg. I stød gik det desværre samme vej med 99 kg, men tak for nogle flotte forsøg. Alligevel blev det til 166 kg sammenlagt. Hos herrerne havde vi Jonas Smidt fra Ringsted. Han havde været syg op til stævnet, men fik alligevel ny personlig top i stød og tokamp med henholdsvis 117 kg og 209 kg.

Ioan Lazar fra Gotha er utrolig eksplosiv, og præsterede nogle flotte løft, trods det at han ikke nåede sine personlige toppe. Han endte på 190 kg i tokamp. Mads Tarp fra Ålholm fik nye toppe med hjem i alle øvelser og endte på 179 kg. Magnus Thyssen Klintorp fra Gotha var helt ny løfter, men har trænet styrketræning andet sted, lige indtil Adam fra Gotha fik fat i ham, og lærte ham teknikken. Lidt uheld i træk gjorde at han kiksede 70 kg, men i stød gik det bedre og flotte 92 kg kom på strakte arme.

Klaus Halbakken fra Gotha fik desværre ikke de 84 kg med i træk i hverken 2. eller 3. forsøg. De var dog tæt på, at lykkedes. Lidt ærgerligt, idet han forsøger at kvalificere sig til DM Senior til februar. I stød gik det desværre ikke bedre. Det er opstødet, der halter lidt. Den skal jo på strakte arme i første hug. 180 kg i tokamp er ikke nok til DM i 94 kg klassen.

Gruppe 2

Mathias Strøm fra IK 99 løftede i 69 kg klassen, og var meget tæt på egne personlige toppe. Han måtte dog bruge 2 forsøg for at få både 102 og 129 kg på strakte arme. Maciej Makinia fra Atlas er gået ned i 85 kg klassen, så det var en tynd udgave af Maciej, vi så løfte nogle flotte løft, dog med lidt færre kilo end vi er vant til. Det blev til 6 godkendte løft, som endte på 285 kg og 340 Sinclairpoint. Ronni Bærentsen var kommet helt oppe fra Ålborg, Jyden, for at deltage.

Han gjorde det som sædvanlig flot, og satte her nye personlige rekorder, altså efter han er vendt tilbage til vægtløftningen efter knap 20 års pause. Som junior var han et utroligt talent, det er ikke blevet mindre med årene. Med 2 kg overvægt i forhold til 77 kg klassen klarede han flotte 108 kg i træk, og 140 kg i stød, og de så endda lette ud.

Som speaker John Mørch sagde, så står Niels Jacobsens danske rekord i stød på netop 140 kg i aldersklassen 40-44 år for at falde meget snart. Sjovt nok så var det ved Gotha’s fødselsdagsstævne for ca. 20 år siden, at Ronni satte ny dansk juniorrekord i stød i 75 kg klassen med 150,5 kg. Kris Suckow-Breum fra Atlas har for nylig løftet rigtig flot i Oder Pokal, og havde åbenbart pådraget sig en skade, som drillede her. Det blev til 115 kg i træk i første forsøg, og så blev resten afstået. Kom igen Kris.

Morten Gudnitz fra Ålholm var i god form. Det blev til et enkelt kilos forbedring i træk og hele 7 kg i stød, og et slutresultat på 255 kg. Flot. Mathias Nancke Nilsson fra Viking fik flotte 115 kg i stød, men satsede måske for højt i stød. Det blev i hvert fald med hiv og sving 137 kg. Men ellers en flot løfter, der slægter Mikkel Andersen lidt på. Nicky Larsen fra Ringsted fik ny top i træk med 92 kg, men satsede også for højt i stød, og måtte udgå på 110 kg. Til hans forsvar må siges, at han er forholdsvis ny i gamet.

Magnus Skytte Rasmussen fra Thor er helt ny. Men han viste bestemt talent og en fantastik styrke. En stor gut på 2 m og 102 kg. 6 godkendte løft, og et fantastisk resultat på samlet 230 kg. David G. Nielsen fra Gotha var nok den, der overraskede mest. Han kom med et resultat på 201 kg, men viste undervejs, at der er meget mere i ham. Også han fik 6 godkendte løft, først blev det 112 kg i træk og så 135 kg i stød med en kæmpe fightervilje. En fremgang på 46 kg. Men stævnets absolut stærkeste og bedste vægtløfter, Mikkel Andersen fra Viking, lavede en opvisning lige efter bogen. Stille udlæg på 135 kg, så 140 kg og sidst 145 kg i træk, alle utrolig lette. I stød var serien lige så flot. 165 kg, så 170 kg og sidste 175 kg, også uden besvær. 320 kg og 350 Sinclairpoint. Traditionen tro blev der uddelt pokaler til bedste fighter i hver gruppe, og det blev Siff Wibling i gruppe 1, og Mikkel Andersen i gruppe 2.

Det flotte fad til bedste teknikker gik ikke overraskende til Maciej Makinia, mens Bavnehøjpokalen, der jo skal gå til en Gothaløfter, gik til David G. Nielsen. En god vægtløftningsdag var overstået, og Anny og Werner havde inviteret til fødselsdagsfest på hjemmeadressen, Nørregårdsvej i Rødovre, hvor 30 deltagere havde tilmeldt sig og festede til ud på de små timer. Tusinde tak til AK Gotha for endnu et godt arrangement, og vi glæder os allerede til næste års fødselsdagsstævne, men håber selvfølgelig, at klubben også vil stå for nogle af DVF’s mesterskaber.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.